Consumentennieuws

De Standaard : Mijn geld
  1. Het aantal smartphones dat verkocht wordt in België, is in 2017 voor de eerste keer gedaald. Ook dit jaar lijkt er geen noemenswaardige stijging meer in te zitten. De toestellen die we kopen, worden wel duidelijk duurder.

  2. De Vlamingen hebben dit jaar al zo’n 265.000 dienstencheques laten vervallen. Op die manier ging nagenoeg 2,4 miljoen euro verloren.

  3. Een doorsnee Belgisch gezin betaalt bijna 80 procent meer voor elektriciteit dan een gezin in andere Europese landen.

  4. Wie vandaag een huis verkoopt, deelt niet mee in de notariskosten. Als het van notariële specialisten afhangt, komt daar verandering in. Dat raden ze aan in een reeks voorstellen aan minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

  5. Vliegtuigmaatschappij Ryanair annuleert op 10 augustus 104 vluchten van en naar België. Wat staat u te wachten als uw vlucht afgelast is?
  6. Aanhoudend lage rentes of niet: de Belg blijft massaal kiezen voor het spaarboekje. In juni waren de gereglementeerde spaardeposito’s - de spaarboekjes dus - goed voor 265,8 miljard euro, een absoluut record.

  7. Steeds meer Belgen kiezen voor een woonlening met variabele rente. Het prijsvoordeel van nu weegt op tegen het (beperkte) risico op latere rentestijgingen.

  8. Technische specialisten met een bachelordiploma halen een kwart meer dan het gemiddelde startersloon van 2.195 euro bruto per maand binnen.