Consumentennieuws

De Standaard : Mijn geld
  1. Bedrijven, zelfstandigen en gezinnen die moeten bijbetalen voor hun belastingafrekening van 2019, krijgen twee maanden uitstel. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) heeft daarvoor opdracht gegeven aan de FOD Financiën.

  2. Telecomoperatoren Proximus, Telenet, Orange en Scarlet willen klanten tegemoetkomen die thuiswerken, online lessen volgen of meer contacten houden op afstand door het coronavirus. Zo laten ze klanten gratis bellen naar vaste lijnen of bieden ze gratis extra mobiel datavolume aan.

  3. De aardgasfactuur van de Belgische huishoudens is vorig jaar gemiddeld met 258 euro of 18 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de federale energieregulator Creg. De gemiddelde stroomfactuur lag 16 euro of 1,7 procent hoger.

  4. Klanten die stapels kortingsbonnen verzamelen en naar huis gaan met een kar vol wc-papier of afwasproduct voor 1 euro? Colruyt is hen meer dan beu. De warenhuisketen bindt daarom als eerste supermarkt in ons land de strijd aan met ‘bonnenmannen en -vrouwen’. ‘Met onze nieuwe maatregel willen we er vooral voor zorgen dat iedereen van die promoties kan genieten, in plaats van dat één klant met de hele voorraad gaat lopen’, klinkt het.

  5. Voor de energieverbruikers wordt de huidige winter een financiële opsteker. De aanhoudend milde temperaturen en het uitblijven van mankementen in de kerncentrales zijn de energierekening fors aan het drukken. Het gaat om een gemiddelde besparing van 545 euro voor gas en stroom samen.