Consumentennieuws

De Standaard : Mijn geld
  1. De Belg leeft steeds meer op krediet. Tussen 2005 en 2017 is de schuldenberg van de Belgische gezinnen aangegroeid van ongeveer 40 procent van het bbp tot meer dan 60 procent. Is dat nog wel gezond?

  2. In 2017 hebben in België minder dan 6 automobilisten op de 100 een schadegeval moeten aanmelden bij hun verzekeraar, een laagterecord. De premies zouden daardoor in de toekomst omlaag kunnen.

  3. Gestegen brandstofprijzen kosten de gemiddelde dieselrijder (jaarlijks 860 liter verbruik) vandaag 448 euro meer, ten opzichte van januari 2016. De gemiddelde benzinerijder (die weliswaar minder rijdt, met een jaarlijks verbruik van 685 liter) betaalt 171 euro meer in vergelijking met 2016. Dat stelt mobiliteitsorganisatie VAB.

  4. Alleen bedrijven die winst maken door in naam van reizigers claims in te dienen tegen Ryanair, moeten dat in Ierland doen. Dat stelt de luchtvaartmaatschappij nadat Test Aankoop een nieuwe clausule aanklaagde. Belgen kunnen volgens Ryanair wel degelijk in eigen land een rechtszaak starten, maar moeten dan wel eerst een claim rechtstreeks aan Ryanair richten.

  5. De Standaard brengt tien lezers samen die De Beleggingsclub starten. Ze gaan daarbij te werk als een normale beleggingsclub: ze komen maandelijks samen, ze investeren hun eigen geld in de club, en beleggen die naar eigen inzichten. En u kunt lid worden.
  6. De kandidatuur als deelnemer van 'De Beleggingsclub' houdt het akkoord in met wat volgt: