Consumentennieuws

De Standaard : Mijn geld
  1. Slecht nieuws voor veel Netflix-abonnees: hun abonnement wordt duurder. Alleen de goedkoopste ‘basic’-formule van 7,99 euro per maand behoudt zijn prijs. De andere formules, ‘standaard’ en ‘premium’, worden respectievelijk 1 en 2 euro per maand duurder.

  2. Sinds de oorlogsdreiging in het Midden-Oosten zit de interesse voor goud weer in de lift. Wat kiest u: munten, staven, trackers of goudmijnen?

  3. Op het einde van vorig jaar stond er ruim 514 miljoen euro aan ‘slapende’ tegoeden op de rekening van de Deposito- en Consignatiekas. In 2019 werd er een kleine 9 miljoen euro aan slapende tegoeden terugbetaald aan de rechthebbenden.

  4. Voor papieren uittreksels en manuele verrichtingen betaalt u voortaan meer aan de bank. Maar door slim te bankieren kunt u de kosten nog altijd drukken.

  5. De Belg is een Bourgondiër, en nu hebben we ook de cijfers om dat te ­bewijzen. Van elke 100 euro die we in 2018 uitgaven, ging 5,70 euro naar een cafébezoek of restaurant. Aan die baksteen in de maag – nog zo’n cliché – gaven we het meest: 24,30 euro.
  6. Dit kalenderjaar heeft elke werknemer dit jaar niet twee maar vier keer een verlengd weekend. Wie een beperkt aantal vakantiedagen wil inzetten, kan zelfs twee keer een extra lang weekend boeken.